Matthijs de Gee

Stof

In Stof maak ik de balans op van een moeizaam bestaan. Het is een verhaal over afscheid nemen in de laatste fase van het leven - de ouderdom, die met engelengeduld wacht tot het leven is uitgeraasd. Ik wilde dat graag combineren met muziek, vooral omdat muziek, anders dan geschreven tekst, een directe toegang heeft tot de ziel. Na een lange periode van nadenken, uitproberen, schrijven en herschrijven is het er dan eindelijk van gekomen.

Het verhaal

boek wit

Op een oudejaarsdag in de niet al te verre toekomst zit de bejaarde pianist Simon Heesters alleen thuis. De tijd schrijdt onherroepelijk voort richting middernacht. De jaren hebben hun tol geëist. Onbekommerd genieten heeft hij nooit gekund, maar hij had wél het vermogen om schoonheid te zien, te horen en te voelen, ondanks de vuiligheid en ellende die daaraan vaak ten grondslag ligt. Nu is ook dát verdwenen en resten hem slechts flarden van vroeger en vragen die niet welkom zijn. Hij verlangt naar stilte in zijn hoofd.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een QR-code die verwijst naar het muziekstuk - op Spotify - dat een centrale rol speelt in dat hoofdstuk. De muziek voegt een extra dimensie toe aan het verhaal. Omgekeerd, geeft het verhaal een lading aan de muziek waardoor deze begrijpelijk en toegankelijk wordt.

Geintersseerd?

Misschien ben je nieuwsgierig geworden. In dat geval deel ik graag het eerste hoofdstuk met je. Als je het hele verhaal - 120 pagina's - wilt lezen, stuur dan een mail naar stof@matthijsdegee.nl. Vergeet daarbij s.v.p. niet om je adres te vermelden. De kosten, voor productie en verzending, bedragen €17,--.

SiteLock © 2013 - 2024 Matthijs de Gee